Mobil: 23207586
LIDT HISTORIE OM KLINTEN

LIDT HISTORIE OG BILLEDER FRA STEDET, HVOR VI BADER

16. april 1931

 

Faaborgs nye attraktion

Nyt lystanlæg til glæde for byens borgere blev indviet ved en smuk fest i går.

 

 

Repræsentanter for landets presse og byrådets medlemmer deltog i gårsdagens festligheder, der skulle markere indvielsen af byens nye lystanlæg, ”Klinten”, som nu står klar til brug.

Gæsterne blev budt velkommen af overlærer Palk, formanden for ”Udvalget for de offentlige Lystanlæg”, og vist rundt i parken og i de nyindrettede lokaler, inden selve festmiddagen.

”Klinten”-anlægget er indrettet i den tidligere ejendom ”Villa Solhjem” og park, som ejeren af firmaet J. J. Larsen fik opført i 1899.  Det var en unik chance for byrådet, da man sidste år fik mulighed for at købe både ejendom og park, og hele anlægget er nu blevet omdannet til en ideel restaurant og et smukt rekreativt område for byen.

  I løbet af vinteren er der blevet udført store forbedringer og forandringer i villaen, således at en dejlig restaurant og flotte selskabslokaler nu er klar til brug. Desuden er anlagt parkeringsplads til 200 biler, og en ny bred indkørsel gennem den gamle allé.

I den vestlige del af parken, ind mod byen, har man anlagt en legeplads til børnene, samt opført en stor træbygning, med plads til møder og andre arrangementer.  Den gamle spadseresti langs fjorden, den såkaldte ”Langelinie”, er desuden blevet forlænget ved byrådets køb af tre grunde, så man nu kan spadsere helt ud til parken.

 

 

Klinten 1932

Sådan så Klinten ud i starten af 1960`erne.

Foto

Denoprindelige bygning blev revet ned i slutningen af 1970`erne, og der blev bygget en ny, som stod færdig i 1977.

Klinten, som den tager sig ud i dag. Billedet et taget i december 2010.

Klinten i sne

Klinten nu

Foto: Bent Bylov